مقام های سوئیسی بارها اعلام کردهاند که مهمات و تجهیزات جنگیِ مدفون شده در دریاچۀ لمان که بخش بزرگی از آن در شهر ژنو است، تهدیدی برای شهروندان و محیط زیست این دریاچه نیست زیرا این تسلیحات در بستر دریا دیگر به شکل اولیه خود نیستند، مهمات رسوب شدهاند و اثرات خطرناک و سمی خود را از دست دادهاند.
اما یک انجمن غواصی فرانسوی این روایت را به چالش کشیده است و میگوید که جعبههای مهمات و سلاحهای مدفون شده در بستر دریاچه لمان همچنان خطرناکند.
به گفته لیونل رار سخنگوی این انجمن، نگرانیها از آن جهت است که امکان دارد بخشی از این تسلیحات در نزدیکی خطوط لوله انتقال گاز و آب آشامیدنی» قرارگرفته باشند. وی اضافه کرد معلوم نیست که آیا وضعیت نگهداری سلاحها» در شرایط ایمنی است یا خیر.
تخمین زده میشود حدود ۱۵۰۰ تُن مهمات متعلق به سالهای ۱۹۴۰ تا ۱۹۶۰ میلادی در این دریاچه ریخته شده باشد.
در دهه ۳۰ میلادی بسیاری از کشورهای اروپایی با افزایش تنشهای ناشی از قدرت گرفتن آلمان نازی تلاش زیادی برای تولید و خرید تسلیحات جنگی کردند.
سوئیسیها که در دوران این جنگ کشوری بیطرف محسوب میشدند، پس از پایان جنگ جهانی دوم بخش بزرگی از مهمات فعال در آلمان و دیگر کشورهای شکست خورده در جنگ را پذیرفتند تا آنها را در انبارهای مخصوص نگهداری کنند اما دو انفجار مهیب در سال ۱۹۴۶ و ۱۹۴۷ میلادی که باعث مرگ دهها نفر شد مقامات ارتش سوئیس را برآن داشت تا این تسلیحات را به درون آب بیندازند.
در همین راستا ارتش سوئیس تا سال ۱۹۶۰میلادی هشت هزارتن مهمات را در چندین دریاچه این کشور از جمله لمان دفن کرد.
حال گفته میشود که پس از گذشته نزدیک به شش دهه، برخلاف اظهارات مقامات سوئیسی این تسلیحات رسوب نشدهاند و با تایید و شواهد ارائه شده از سوی انجمن غواصان فرانسوی، خطر بزرگی برای شهروندان و محیط زیست این منطقه محسوب میشوند.
به جز شهروندان سوئیسی، فرانسویها هم نگران این مهمات و اثرات آن بر محیط زیست و سلامت خود هستند زیرا بخشی از دریاچه مرزی لمان در فرانسه قراردارد. بحث درباره این تسلیحات به مهمترین موضوع رسانههای سوئیس تبدیل شده است و پارلمان فدرال این کشور، روز اول دسامبر در این باره جلسه خواهد داشت.
منبع : یورونیوز فارسی
مرگ 9 کودک در انفجار مین در افغانستان
مهمات ,تسلیحات ,دریاچه ,لمان ,جنگ ,سوئیس ,این تسلیحات ,محیط زیست ,مهمات و ,در بستر ,و محیط
درباره این سایت